Tak jsem si pozorně přečetl slova pana Janoviaka a zajímalo by mě jaké měl Skalba vytyčené cíle, které se mu nepodařio splnit. Již po podzimu bylo jasné, že FM jen stěží může skončit na lepším než 4. - 5. místě. Konečné šesté místo je myslím, pěkný výsledek. Samozřejmě i já bych byl raději výš, pokud možno na prvním fleku místo Hlučína, ale k tomu je zapotřebí mít také hráče.... Po podzimu odešli dva útočníci ze základní sestavy, nahrazeni byli Chýlkem z dorostu a Myšinským. Nechci se nikoho dotknout ale o jejich jarní výkonnosti mluví fakta: Za 14 jarních zápasů vstřelili dohromady ohromující 1, slovy jeden gól........ Že jejich produktivita a také hra trošku pokulhává poznal Skalba již v prvním jarním domácím zápase, kdy oba útočníky byl nucen vystřídat již v prvním poločase. Ale v dalších zápasech prostě neměl na výběr. Dalším útočníkem byl Maceček, posila z druholigového Třince. Bohužel se z důvodu zranění prakticky nezúčastnil v zimě přípravy a žádných přátelských zápasů, takže ani nemohl nastoupit od začátku prvních jarních zápasů v MSFL. Jak může mančaft vyhrávat, když nestřílí góly a hlavně, když je nemá kdo střílet
Slova nového trenéra Machaly se pěkně poslouchají, resp. čtou, a kdyby se alespoň z části naplnily bude to fajn. Cílem bude opět hrát o čelo tabulky, tzn. naše klasické do třetího místa

Pokud ovšem do klubu nepříjde hráč, který bude schopen proměňovat alespoň ty nejvyloženější šance, tak na stupně vítězů můžou zapomenout a nejpozději v zimě se můžeme těšit na nového trenéra. Za jasné favority příštího ročníku již teď můžeme považovat Znojmo a HFK Olomouc, skončit hned za nimi by se rovnalo snu. Když jsem si dneska na znojemských stránkách přečetl, že do Znojma mohl příjít Ivan Hodúr, a ztroskotalo to "jen" na tom, že by ve Znojmě bylo hodně cizinců, tak mi málem oči vypadly z důlků. Samozřejmě, že je důležité mít tým postavený na vlastních hráčích, odchovancích, kteří do toho dají srdíčko, ale pokud chcete jenom kousek výš a patřit opravdu k nejlepším musíte si pomoct nějakým kvalitním hráčem odjinud. K nám asi nikdo takový nepříjde, potom ale nemůžete chtít hrát o čelo tabulky.
Mě bude úplně stačit, když příští rok skončíme zase na šestém místě. A když se bude FM snažit hrát aktivně ve všech zápasech a nebude se bránit jenom proto, že se přijelo na hřiště favorita.
A že se na jaře vyhrávalo venku více než doma

I to se mi líbí. Přece nebudu jezdit hodiny vlakem ven na zápasy a tam jenom počítat branky v naší síti

Samozřejmě už jsem to někde v jiném příspěvku psal, že pro každý klub je důležité vyhrát doma. Tam totiž sedí např. potencionální sponzoři ale i běžní lidé, kteří si přišli popovídat s kamarády, dát si párek, pivo, trošku si zanadávat, ale hlavně chtějí vidět vítězství. Jinak jim totiž pivo připadá teplé, párky studené a členové výboru na čele s p. Janoviakem na VIP místech za trotly, kteří neumí zajistit, aby jejich Lipinka vyhrála. Pan Janoviak a spol nechce být za trotla, tak se s tím snaží něco udělat

a já doufám, že toho na podzim nebude litovat.
Jinak jsem rád, že jsem si tady na neoficiálním fóru mohl trošku vylít srdíčko

Na ofiku by mě hned mohl někdo napadnout. Tady to z vedení asi stejně nikdo nečte

Nebo jo

Nebylo by špatné, aby to tady fungovalo jako například na webu Znojma, nebo hokejové Kopřivnice, kde manažer resp. prezident klubu odpovídá na jakoukoliv p.čovinu

Myslím, že by to spousta lidí tady uvítala
Někdy v létě na přáteláku zdar